Praktijkvoorbeelden

Niet mijn plek

Praktijkvoorbeeld
Familie-opstellingen

Jaap* was eind 30 toen hij ter sprake bracht dat hij zich in het gezin waarin hij was opgegroeid niet echt gewaardeerd had gevoeld. Hij was de jongste en had vier broers. In een opstelling bleek dat hij eigenlijk niet de jongste was geweest, maar dat er een broertje bij de geboorte was overleden.

Het klopte dan ook dat de plek die Jaap in het gezin had gekregen, niet de plek was die hij hoorde te hebben. Ineens werd Jaap duidelijk waarom hij zich er altijd tegen verzet had om als jongste behandeld te worden…

 

Ik kan niet afvallen

Praktijkvoorbeeld
Coaching

Heel veel mensen doen regelmatig pogingen af te vallen, zonder dat ze er uiteindelijk in slagen blijvend gewicht te verliezen. Dit gold ook voor Brigit*. Toch wilde ze proberen om haar gewicht de baas te worden.

Na inventariserende gesprekken en kleine huiswerkopdrachten, hebben we een opstelling gedaan over wat ‘te zwaar zijn’ voor haar betekende. Dit gaf inzicht in een patroon dat in haar familie wel meer gespeeld had. Brigit wilde dit patroon graag doorbreken. Tijdens de volgende coachingsgesprekken bleek ze steeds beter in staat zelf te signaleren waar ze verder aan wilde werken. Inmiddels is haar streefgewicht in zicht en wil ze graag nog een paar keer per jaar een ‘onderhoudsgesprek’, om te voorkomen dat ze terugvalt in oud gedrag.

 

Relatie met moeder

Praktijkvoorbeeld
Familie-opstellingen

Sandra* wilde graag onderzoeken waarom haar moeder met haar zusje een betere band had dan met haar. Ze had het gevoel dat ze erg haar best deed om een goede band met haar moeder te hebben, maar voor haar gevoel bleef haar moeder haar zusje voortrekken.

In de familieopstelling bleek dat haar moeder zich weinig gelukkig had gevoeld in haar huwelijk, maar dat er blijkbaar ook een periode is geweest waarin ze zich wel geliefd en gewaardeerd had gevoeld. Die periode hield verband met de zwangerschap waaruit Sandra's zusje werd geboren.

Alhoewel Sandra het gemis van een betere band met haar moeder heeft gehouden, had ze er vrede mee dat er blijkbaar iets speelde waar zij buiten stond en geen invloed op kon hebben. Dit inzicht en de acceptatie ervan hebben haar rust opgeleverd.

 

Maak kennis met ReRouting

ReRouting laat u graag kennismaken met haar activiteiten. We organiseren regelmatig kennismakingsbijeenkomsten, waarin we meer vertellen over onze aanpak. En natuurlijk ook graag uw vragen beantwoorden.

MEER >

* In verband met bescherming van de privacy zijn de namen van de betrokkenen gewijzigd.