Praktijkvoorbeeld
organisatieopstellingen

Jeanine* is een heel betrokken medewerkster van een jaar of zestig. Ze is al heel lang werkzaam in haar functie en houdt van haar werk.

Ze heeft inmiddels diverse fusies en reorganisaties meegemaakt, zonder dat deze een functiewijziging voor haar betekenden. Nu is er een reorganisatie die wel consequenties heeft voor haar functie. Alhoewel ze beseft dat de organisatie als gevolg van verminderde inkomsten maatregelen moet treffen, valt het haar zwaar bepaalde taken niet langer uit te kunnen voeren. De situatie is haar teveel geworden en een ziekmelding was het gevolg. Na een gesprek met Jeanine waarin zij haar bezwaren nog eens kon uiten en ze begreep dat haar weerstand te maken had met ‘verlies’, hebben we een korte opstelling gedaan van de huidige situatie en haar mogelijkheden in de toekomst. Hierin ervoer ze dat ze haar nieuwe taken ook op een andere manier kan opvatten en benaderen. Met een groot gevoel van opluchting ging ze weg. Jeanine is een paar dagen later weer aan het werk gegaan en heeft tot haar pensioen met plezier gewerkt.

 

Maak kennis met ReRouting

ReRouting laat u graag kennismaken met haar activiteiten. We organiseren regelmatig kennismakingsbijeenkomsten, waarin we meer vertellen over onze aanpak. En natuurlijk dan ook uw vragen beantwoorden.

MEER >

* In verband met bescherming van de privacy zijn de namen van de betrokkenen gewijzigd.